O firmie

kilka słów o nas

Nasza piekarnia i cukiernia kontynuują wielopokoleniowe tradycje rodziny Baruchów.

Firma założona została w latach 30-tych ubiegłego wieku przez Otylię i Ryszarda. Początkowo wypiekano podstawowy asortyment wyrobów:

  • chleb
  • bułki
  • rogale
  • i uwielbiane przez wszystkich szneki.

W 1954 roku piekarnię przejął GS Racibórz i produkował tylko pieczywo.
W 1988 roku właścicielami firmy zostali Anida i Adam Markiewkowie. Od tego czasu nastąpił szybki rozwój i modernizacja. Rozszerzono ofertę również branżę cukierniczą. W 2004 roku dostosowano zakład do standardów Unii Europejskiej; Norm HCCP. Dzisiaj dużą wagę przywiązuje się do zaspokojenia upodobań i gustów klientów, do wysokiej jakiści wyrobów, bazuje się na tradycyjnych recepturach.

Współpraca

Dostarczamy wspaniałe świeże ciasta i pieczywo.

Warunki ustalane są indywidualnie.

Zapraszamy do współpracy hotele, restauracje, domy weselne, ośrodki szkoleniowe, osoby indywidualne.

Nasza firma gwarantuje bardzo dobrą jakość wyrobów, dostawę oraz profesjonalną i miłą obsługę.